Home.

STUDERENDE SKAL DU AFLEVERE SPECIALE?

Vester Kopi står klar til at hjælpe dig med print og indbinding. Du kan læse mere om Gør-det-selv print og studierabat her

Foto print

BESTIL FOTO ONLINE

Bestil udskrifter af dine yndlingsbilleder online Læs mere...
StudentDIY DK

Gør-det-selv & studierabat

Mange studerende efterspørger 'gør-det-selv' med studierabat. Vi har valgt at offenliggøre priser på netop disse standardydels. Læs mere...
VesterPlanroom small

Ny IT løsning

Vester Planroom er en løsning, der kombinerer online projektweb med online printbestilling af dokumenter relateret til byggeprocessen. Læs mere...
grnfrontlber small

Vi er en grøn frontløber

Vi var den første grafiske virksomhed i Danmark til at være Svanemærket på vores produktion. Når du udskriver hos os, vil din bestilling således hjælpe med at spare træer, spare energi og reducere toksiner i vores luft og vand. Læs mere...
Roll ups
Roll ups
Tegningskopier
Tegningskopier
Rapporter og mapper
Rapporter og mapper
Plakater
Plakater
Indbinding
Indbinding
Messevæg
Messevæg
Folietryk
Folietryk
Mega Bannere
Mega Bannere
Flag
Flag

Outlinet EPS fil

Hvordan laver man en outlinet EPS fil til folieskæring? Følg anvisningen her på siden, eller download guide til outlinet EPS.

For at vi kan skære folien er det nødvendigt, at der ligger en kontur/streg rundt omkring bogstaver og grafik.

Det er let at lave i tegneprogrammer, der arbejder vektorbaseret f.eks Adobe Illustrator, Corel Draw eller InkScape. Det er også muligt at lave outline/kontur i InDesign, hvis der kun skal bruges simpel tekst.

Fremgangsmåden er simpel:

Opret et dokument i 1:1 og skriv teksten med det almindelige tekstværktøj. 

Marker derefter alt og vælg (i Adobe programmer) menuen Type -> Create Outlines. Læg mærke til at der nu kommer en tynd streg omkring teksten og at det nu ikke længere er muligt at rette i teksten.


Hvis du har et logo eller lignende, skal det også være lavet som vektor streg. Vi kan ikke skære folie efter et jpg billede, der er hentet fra nettet eller taget med digital kamera. Kontakt os, hvis du har brug for hjælp til rentegning af logo og lign.

Slut af med gemme eller eksportere til EPS format, afhængig af, hvilket program du benytter. 

 

 

Folieskæring / Klistermærker

Hvordan laver man en PDF fil der er printklar til folieskæring/klistermærker? Følg anvisningen her på siden, eller download Guide til Folieskæring.

For at skære klistermærker er det nødvendigt at lægge en streg rundt om grafik eller billeder. De enkle er firkantede eller runde, men kan også følge kanten rundt om former som f.eks. et logo, en person eller en vase. Ved at følge denne vejledning kan du levere en fil der er klar til print og skæring.

Det er muligt at lave i tegneprogrammer, der arbejder vektorbaseret f.eks. Adobe Illustrator.
Fremgangsmåden er simpel:

  1. Skærelinjen skal være vektorbaseret
  2. Farven skal være defineret som Spotfarve
  3. Farven skal navngives CutContour
  4. Filen skal afleveres i PDF format

Hvis du har et logo eller lignende, men ikke kan lave en skærelinje, kan du kontakte os. Vi kan hjælpe med, at lave en skærelinje for dig.

Klargøring af bog eller hæfte

 

Udskydning

Når dit dokument skal printes som en bog eller et hæfte er det nødvendigt at lave en udskydning af siderne. Det vil sige at man placerer to forskellige sider overfor hinanden på det samme ark papir. Bemærk ,at man her taler om sider og ark. Hvis dit dokument er lavet i A4 størrelse, så har du A4 sider, men de bliver sat op på et A3 ark. For at læserækkefølgen er korrekt skal siderne placeres rigtigt på arket. Det er ikke så svært, når der kun er fire sider:
Ark1:
Side4 <-> Side 1
Ark 2:
Side 2 <-> Side 3

Men man skal have ret godt styr på tingene, når der f.eks er 48 sider. For hvad skal side 13 så sidde overfor ? Og skal den være til venstre eller højre?

Derfor: Lad vær. Aflever dit dokument til os som enkelte sider, ikke opslag, i rigtig rækkefølge fra side 1 til n (slut). Vi har det software, der kan klare opgaven og som også kan ændre størrelsen samtidig, f.eks fra A4 sider ned til A5 for at kunne printe på A4 ark.

HUSK dog en enkelt ting: Antal sider skal altid være deleligt med 4. Hvis det ikke er tilfældet, vil der komme blanke sider ind til sidst i bogen/hæftet.

 

Paginering:

Paginering er det tekniske ord for nummerering af sidetal. Det er for det meste noget, der gøres i det program, man opretter dokumentet i, f.eks Word eller InDesign.

Som standard har højresider ulige sidenumre og venstresider har lige sidenumre. Hvis du har samlet flere små dokumenter til et stort, så kan vi også hjælpe dig med at sætte nye sidenumre på det samlede dokument.

 

 

 

AutoCAD

Nedenfor kan du downloade vores AutoCAD vejledninger, der beskriver, hvordan du konfigurerer dit system til Vester Kopis plotter.

Ønsker du yderligere oplysninger, er du velkommen til at ringe til vores Nørregade afdeling.

AutoCAD 2009 vejledning

AutoCAD 2005 vejledning

AutoCAD 2000 vejledning

AutoCAD 14 vejledning

Upload filer via Vester Kopis hjemmeside

Har du store filer der skal sendes til Vester Kopi, kan du sende filerne til os via vores hjemmeside. Tryk på “Send filer” ud for den afdeling du ønsker at sende filer til. Du kan også sende direkte fra en produktside, vælg da modtager afdeling under upload.

Hvis du ser denne side efter at have trykket på “Send filer”, er det formodentlig fordi du har en for gammel Internet Explorer browser. Vi understøtter Internet Explorer, 8, 9, 10 og 11. Derudover understøtter vi naturligvis også Mozilla Firefox og Google Chrome samt Apple Safari. Hent og installer en nyere version af Internet Explorer, Firefox eller Chrome fra disse links:

Google Chrome

Mozilla Firefox

Windows XP: Internet Explorer 8

Windows 7, 8 og 8.1: Internet Explorer 11

 

Hvis du bruger IE8 og stadig oplever problemer med at sende filerne skal du trykke på F12, og kontrollér indstillingen som vist nedenfor

IE8-settings

 

Hvis du bruger IE9 og stadig oplever problemer med at sende filerne skal du trykke på F12, og kontrollér indstillingen som vist nedenfor

IE9-settings

 

Hvis du bruger IE10 og stadig oplever problemer med at sende filerne skal du trykke på F12, og kontrollér indstillingen som vist nedenfor

IE10-settings

 

Hvis du bruger IE11 og stadig oplever problemer med at sende filerne skal du trykke på F12, og kontrollér indstillingen som vist nedenfor

IE11-settings

 

Høj kvalitet til en god pris

VesterKopi bannerA

Hvis du klikkede på vores hjemmeside for at få "værdi for pengene" er du kommet til det rette sted. Vi tager nemlig print seriøst!

Fra første gang du har kontakt med os og indtil du modtager dit produkt, er vi en professionel partner, der garanterer høj kvalitet i både vores service og vores produkt.

Du kan således altid regne med, at du hos Vester Kopi får det bedste resultat til prisen.